053 4750230 perth@pemf-perth.nl

Astma, allergie en PERTH

Bronchiale astma, allergie en PERTH

Dr. Werner heeft achtergronden, onderzoeken en persoonlijke ervaringen in zijn boek Gesundheit durch EnerieRegulation mit Magnetfeldern beschreven. De hoofdstukken worden afzonderlijk vertaald en gepubliceerd op de PEMF-PERTH.NL website. Deze ervaringsberichten staan op pagina 63,64,65.

Disclaimer: Dr. Werner beschrijft zijn ervaringen nadrukkelijk als persoonlijke ervaringen. Het is informatie die geen enkele belofte of garantie geeft aan mensen die het PERTH system gebruiken. Het is informatief bedoeld en niet als medisch advies of in plaats van een bezoek aan een reguliere arts. Ook is het niet bedoeld om een medische behandeling te onderbreken.

arts, wetenschapper en visionair dr. med. Werner

arts, wetenschapper

Het woord astma komt uit het Grieks en betekent “kortademigheid”. Astma ontstaat vaak door een allergie in combinatie met een psychische component.

De kortademigheid wordt veroorzaakt door de triade:

 • Plotselinge vernauwing van de bronchiën (bronchospasme)
 • Gelijktijdige zwelling van het bronchiale slijmvlies, en
 • Productie van een stroperige, glazige bronchiale

De patiënt kan nauwelijks lucht uitademen door de vernauwing van de bronchiën tijdens de aanval. Hij steunt daarom met zijn armen op een tafel en gebruikt de ademhalingsspieren van de borstkas om de lucht uit de longen te persen. Een duidelijk hoorbaar gefluit en gebrom uit de longen begeleiden deze fase van het lijden. Door het gebrek aan zuurstof kunnen de lippen blauw verkleuren. Angst voor verstikking maakt de aanval tot een verschrikkelijke ervaring.

Overgestimuleerd immuunsysteem – het reguliere idee van astma

De conventionele geneeskunde gelooft dat het immuunsysteem in dit geval “op hol slaat” en dat het onderdrukt moet worden met een breed scala aan medicijnen. Cortison is een populair middel hiervoor. Helaas kan het als bijwerkingen osteoporose, obesitas met maangezicht en hoge bloeddruk veroorzaken. Bovendien wordt het immuunsysteem van het lichaam door deze medicatie verzwakt. Daarom zou ik persoonlijk uiterst voorzichtig zijn met deze therapie.

Ik herinner me een patiënt die regelmatig een cortison-preparaat kreeg gedurende 3 maanden per jaar. Op een dag leunde hij op zijn bureau, het kraakte en zijn arm was gebroken.

Engels onderzoek zegt iets anders!

Van orgaantransplantaties is algemeen bekend dat lichaamsvreemde eiwitten door het organisme worden bestreden. Zonder de toediening van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen zouden getransplanteerde organen worden afgestoten. Dit geldt voor elk vreemd eiwit in het bloed, het wordt onmiddellijk bestreden door het immuunsysteem. Daarom breken enzymen in de longen en darmen normaal gesproken alle eiwitten, ook die van binnengedrongen bacteriën,  af tot hun basisbouwstenen, de aminozuren. Alleen aminozuren kunnen in de bloedbaan worden toegelaten en vrij in het bloed bewegen zonder te irriteren en te schaden.

Deze belangrijke enzymen worden tegenwoordig beschadigd door de vele verontreinigende stoffen in de lucht en in ons voedsel door opname van metaalionen of door oxidatie. Daardoor kunnen ze hun werk niet meer goed doen en laten ze vreemde eiwitten uit de longen in de bloedbaan terechtkomen. De long-bloed barrière is dus doorbroken! Het immuunsysteem vecht nu tegen dit vreemde eiwit en zo kan een astma-aanval worden uitgelokt.

Nu blijkt echter uit hetzelfde Engelse onderzoek dat in een geoptimaliseerd magnetisch veld deze beschadigde enzymen worden gereconstrueerd tot de normale, effectieve vorm. De zuurstof en de metalen worden onder invloed van het magneetveld losgekoppeld van de enzymen. De long-bloed barrière werkt weer! Alle eiwitten kunnen weer normaal worden afgebroken tot aminozuren door de gereconstrueerde enzymen.

De schadelijke stof “vreemd eiwit” komt niet meer in het bloed, waardoor de astma-aanvallen geleidelijk afnemen. Ik ken veel patiënten die geen aanvallen meer hebben, hoewel zij al jaren geen spray of tabletten op basis van immuunsysteem onderdrukking meer gebruiken. Ze gebruiken alleen de PERTH! Vandaag nog, op 3 november 2005, sprak ik een man die precies dat bevestigde. Hij gebruikt de professionele P3 van EMG.

De voordelen van een geoptimaliseerd magnetisch veld voor de astmapatiënt zijn:

 1. Enzymen die door milieuverontreinigende stoffen zijn veranderd, worden door PERTH in hun oorspronkelijke staat hersteld en kunnen op natuurlijke wijze functioneren;
 2. de PERTH heeft een krampstillend en kalmerend De bronchiën verwijden zich door het ontspannen van de spiervezels;
 3. de viskeuze afscheiding wordt tijdens PERTH vloeibaarder door de elektrische potentialen in de bronchiale cellen, wat het ophoesten vergemakkelijkt;
 4. de verhoging van de partiële zuurstofdruk (pO2) vermindert de ademnood tijdens de aanval,
 5. PERTH werkt ontstekingsremmend, waardoor de ontstekingscomponent bij astma vermindert.
 6. Verhoogde lysozymvorming kan schade toebrengen aan bacteriën, die altijd gedijen waar het vochtig en warm is. (Lysozymen maken deel uit van het immuunsysteem, zij ‘lossen celwand van bacteriën als het ware op’. )
 7. de PERTH heeft een slaapondersteunend effect. Ik ken verschillende astmapatiënten die na een relatief korte periode van thuisbehandeling eindelijk konden uitslapen.
 8. De PERTH schakelt de regeneratie van het ontstoken geïrriteerde bronchiale weefsel in.
 9. PERTH kan ernstige late gevolgen van frequente aanvallen voorkomen.

De gevolgen van astma-aanvallen op langere termijn kunnen zijn:

 1. Overinflatie van de alveoli, als het ware het ‘opblazen van de longblaasjes’, vermindering van het zuurstof- en CO2-uitwisselingsoppervlak en het aantal longcapillairen (emfyseem),
 2. Bloeddrukverhoging in de pulmonale circulatie, de doorbloeding van de longen, door afbraak van longweefsel en haarvaten, wat leidt tot “pulmonaal hart” (cor pulmonale) en de voorbode is van rechter hartfalen.

Deze late effecten kunnen worden voorkomen, aldus dr. Werner!

 PERTH is dus een uitgesproken oorzaakgerichte en preventieve aanpak en geen “symptoombestrijding”. Het meest interessante is dat het immuunsysteem door PERTH wordt gestimuleerd en efficiënter wordt! Bovendien wordt de allergische component verminderd met PERTH! Dit feit staat lijnrecht tegenover de visie van de orthodoxe geneeskunde op allergie en de therapie die zij wereldwijd toepast.

Allergieën (hooikoorts, voedsel)

Hooikoorts lijkt qua ontstaan op astma. Het vindt voornamelijk plaats in het bovenste deel van de luchtwegen en is niet zo gevaarlijk, tenzij het naar beneden uitbreidt tot in de longen. Bij ons zijn slechts twee gevallen van hooikoortsbehandeling gemeld. Beide patiënten kwamen van hun hooikoorts af door de PERTH.

Bij een voedselallergie daarentegen wordt het maagdarmkanaal aangetast. Hier worden de enzymen beschadigd die normaal de darm-bloedbarrière vormen. Ook deze enzymen worden door geoptimaliseerde magnetische velden in hun normale structuur hersteld en handelen weer op hun natuurlijke manier.

Dr. Grabner uit Oostenrijk was de eerste arts die vaststelde dat bij jonge patiënten met neurodermitis een behandeling met het EMG-systeem van slechts twee keer per week in de spreekkamer van de arts voldoende was om de neurodermitis te verbeteren. Ter ondersteuning diende hij 6 weken lang heermoes thee toe.

Dr. med. Woytinas behandelt een meisje met EMG sinds ze drie maanden oud was, ook voor haar neurodermatitis in permanente therapie. De jeukende huidveranderingen hebben zich sindsdien niet meer voorgedaan.

Literatuur: Adaskevich, Bogoliubov, Degen, Dobzanskij, Hanusch, Iashchenko, Kovalchuk, Ludwig, Mayer-Tasch, Mozhaev, Plattner/Werner, Thuile, Warnke, Werner.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share