053 4750230 perth@pemf-perth.nl

PERTH en hernia bij mens en dier

Hernia – uitstulping van de tussenwervelschijf

Dr. Werner heeft achtergronden, onderzoeken en persoonlijke ervaringen in zijn boek Gesundheit durch EnergieRegulation mit Magnetfeldern beschreven. De hoofdstukken worden afzonderlijk vertaald en gepubliceerd op de PEMF-PERTH.NL website. Dit ervaringsbericht staat op pagina 67.

Disclaimer: Dr. Werner beschrijft zijn ervaringen nadrukkelijk als persoonlijke ervaringen. Het is informatie die geen enkele belofte of garantie geeft aan mensen die het PERTH system gebruiken. Het is informatief bedoeld en niet als medisch advies of in plaats van een bezoek aan een reguliere arts. Ook is het niet bedoeld om een medische behandeling te onderbreken.

Rughernia

Herdershond en hernia

Een rughernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf die kan drukken op zenuwen en in de acute fase vaak pijnlijk is en uitstraling kan veroorzaken.

Er is een dierenpension in onze straat. De eigenaresse van dit dierenpension, mevrouw R., deelt al het werk met haar dochter. Zwaar tillen en zware dozen dragen is een belangrijk onderdeel van haar werk. Op een dag ontmoette ik mevrouw R. toen ze voorovergebogen door onze straat meer kroop dan liep. Ik vroeg wat haar was overkomen.

Een stortvloed van klachten volgde. Ze had al jaren last van haar tussenwervelschijven en kon zich vaak niet bewegen en als ze het kon, was het alleen met onuitsprekelijke pijn. Maar ze moest werken en voor de dieren zorgen, anders kon ze wel sluiten. “Ik heb iets voor je dat zou helpen!” zei ik. Maar ze antwoordde: “Niemand, niemand kan me helpen! De dokters willen mijn rug opereren, maar dat wil ik niet”. En zo ging het een hele tijd door. Ik bood de vrouw hulp aan en ze bleef volhouden dat ze een hopeloos geval was.

Nu kwamen de buren rondom me staan. “Josi, je hebt niets te verliezen, probeer het gewoon!” Na een goed half uur stemde de vrouw toe, om een aantal behandelingen op proef te ondergaan. Ze kwam regelmatig één keer per dag en werd gedurende 45 minuten behandeld met de PERTH. Na de twaalfde behandeling was ze pijnvrij en kon weer normaal lopen.

Vanaf dat moment kon ze zonder problemen haar werk doen.

14 dagen later realiseerde ze zich dat haar regelmatige migraine was gestopt. Deze pijnvrije fase duurde 5 maanden. Eerst kwam de migraine terug, gevolgd door de rugpijn. Ze had geen andere keuze dan een EMG-apparaat aan te schaffen voor thuisbehandeling. Als gevolg van de hernieuwde, regelmatige thuisbehandeling met de PERTH, verbeterden de symptomen weer. Ik hoop dat mevrouw R. haar leefomstandigheden in de toekomst een beetje zal veranderen. Ze kan beter vermijden om elke dag zware lasten te tillen, zoals ze tot nu toe heeft gedaan. Haar rug is duidelijk haar zwakke plek. Zware lasten tillen zal haar wervelkolom beschadigen.

Op lange termijn zal haar rug, ondanks de PERTH behandelingen, niet bestand zijn tegen een dergelijke herhaalde belasting.  PERTH kan het lichaam fantastisch ondersteunen bij de genezing, maar het kan helaas niet alles.

Mevrouw Karin Tu. schrijft een bedankbrief op 30. 11. 2005:

Beste Dr Werner,

Ongeveer een jaar geleden had ik u al een korte gezondheidsevaluatie gestuurd. Op dat moment gebruikte ik het PERTH apparaat al ongeveer 1 jaar dagelijks. Nu, na nog een jaar, is de volgende situatie ontstaan: Voordat ik het apparaat kocht, had ik zeer ernstige problemen bij het lopen (hernia). Na een jaar gebruik kon ik al korte wandelingen maken. Inmiddels heb ik een strandwandeling aan de Oostzee van ca.  5 kilometer gemaakt. Dat is een enorm succes voor mij. Ik wil u nogmaals hartelijk bedanken en wens u en uw vrouw een gelukkige en goede adventstijd en een vrolijk kerstfeest.

Met vriendelijke groet, Karin Tu.

Dit voorbeeld laat nog eens heel duidelijk zien dat een organisme veel energie nodig heeft om te genezen. Ook met regelmatige PERTH behandelingen duurt het soms heel lang. Niet iedereen heeft het geluk, zoals mijn schoonmoeder, om binnen 5 dagen pijnvrij te zijn.

Een Duitse herder met een hernia

Mijn meest spectaculaire geval met een uitgestulpte tussenwervelschijf was dat van een acht jaar oude herdershond van de KNO-arts Dr. Berhold, Berlijn Kantstraße hoek Wilmersdorfer. De hernia bevond zich op de overgang van de lendenwervelkolom naar het heiligbeen. De hernia drukte zodanig op de zenuwen dat beide achterpoten verlamd waren. Hun houding leek op de achterpoten van een zeehond. De dokter had een mitella onder haar buik gespannen en droeg het achterlichaam van de hond.

De dierenarts adviseerde de hond te doden vanwege therapieresistentie.

 De zaak was voor mij spectaculair omdat niemand kon zeggen:  “Dat was gewoon een placebo-effect” zonder zichzelf belachelijk te maken. In ieder geval werd de hond meerdere keren per dag behandeld (EMG-Profi Pl en kussen). Na drie weken had de tussenwervelschijf zijn anatomische vorm herkregen en was de uitstulping , die “resistent was tegen conventionele medische behandeling”, gecorrigeerd. De hond was pijnvrij, kon weer bewegen als een hond en hoefde niet langer te lijden. Tot op de dag van vandaag, drie jaar later, wordt de hond nog steeds regelmatig behandeld en  ze zorgt er zelf voor dat het kussen in de juiste positie staat tijdens PERTH.

De interessante mening van een natuurgeneeskundige

Het hoofd van een bekende natuurgeneeskundige opleiding, mevrouw G., bevestigde me uit haar eigen ervaring dat een herstel van de uitgestulpte tussenwervelschijf kan worden bereikt door regelmatige PERTH behandeling. Tijdens ons gesprek uitte ik mijn  verbazing dat PERTH hiervoor voldoende zou zijn. Ik was er altijd van uitgegaan dat PERTH gecombineerd moest worden met mechanische trillingen. Mevrouw G. antwoordde: “Met de PERTH creëer je gunstige omstandigheden voor regeneratie door de toevoer van energie – en per slot van rekening “weten” onze organen hun genetische vorm en functie.”  Dat klonk zo aannemelijk dat ik geïrriteerd was dat ik het niet zelf had bedacht.

Natuurlijk is de lokalisatie van onze organen genetisch bepaald, en alleen een organisme met voldoende energie kan de commando’s van deze voorgeprogrammeerde “software” correct uitvoeren. De ervaring in de praktijk toont dit dagelijks aan.

Behandeling van ischias met magneetveldtherapie al in 1903

Voor zover ik weet, rapporteerde Dr. von Sarbo van de Universiteit van Boedapest als eerste over het gunstige effect van magnetische veldtherapie op problemen van de tussenwervelschijf. Van de 13 met magneetveldtherapie behandelde patiënten met de diagnose ´ischias´,  genazen 3 patiënten en in 6 gevallen verbeterde de ziekte. Bij 4 patiënten was er geen effect. De arts mevrouw dr. Gilinskaja kent ook meerdere voorbeelden waarbij hernia’s onder invloed van geoptimaliseerde magnetische velden in hun anatomische positie terugkwamen.

In totaal heeft het EMS (Institut für Energie-Medizinische Systeme, Berlin) meldingen ontvangen van 133 mensen van wie de tussenwervelschijfproblemen verbeterden als gevolg van PERTH. In zijn proefschrift somt dr. Zyganow nog eens 126 patiënten met tussenwervelschijfproblemen op die in verschillende Oekraïense instituten en klinieken met goede resultaten met EMG systemen werden behandeld.

Literatuur: Barovic, Gilinskaya, Grace, Markov, Popova, Sarbo, Silin, Todorov, Walzl, Werner, Zyganow

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share