053 4750230 perth@pemf-perth.nl

PEMF PERTH werking en de voordelen voor sporters

door | feb 8, 2024 | Uncategorized | 0 Reacties

PERTH werkingsmechanismen en de

voordelen voor sporters

Dr. med. R. Werner

Dr. med. R. Werner

 

 

Dr. med R. Werner schreef deze nieuwsbrief voor het Instituut voor Energie-Medische Systemen e.V. – EMS Berlijn waar hij voorzitter van was. Pulserende energieresonantietherapie – PERTH en sport.

Het menselijk organisme bestaat uit ongeveer 100 biljoen cellen die elk hun werk moeten doen. Bij een sporter is dat zelfs erg zwaar werk.

Cellen produceren energie

Overal waar gewerkt wordt, is energie nodig, onze cellen vormen daarop geen uitzondering. Maar waar halen ze hun energie vandaan?

De cel is als een batterij

De cel is als een batterij

De cel produceert zijn “brandstof”, adenosinetrifosfaat (ATP), uit voedingsstoffen en zuurstof (O2) in de “celcentrales”, de mitochondriën. De helft van het ATP wordt gebruikt om een elektrische spanning op de celwand op te bouwen. Dit creëert een elektrische gradiënt, een elektrisch spanningsverschil tussen de binnen-  buitenkant van de cel. De cel is elektrisch positief aan de buitenkant en negatief aan de binnenkant. Elke cel is een batterij met een negatieve en positieve pool. Het spanningsverschil aan de celwand moet 70 tot 90 millivolt (mV) zijn. Bij goed getrainde atleten bereikt de membraanspanning veel hogere waarden. Als er genoeg brandstof wordt geproduceerd, worden de ATP-voorraden tot de rand gevuld en wordt de cel opgeladen. Als de cel volledig is opgeladen, is hij “topfit, krachtig en vrijwel onkwetsbaar”.

Zuurstof speelt een sleutelrol

Er moet aan belangrijke voorwaarden worden voldaan om het hele energieproductieproces soepel te laten verlopen: Ten eerste moet de cel voldoende zuurstof en voedingsstoffen krijgen en ten tweede moeten de afvalproducten van de celstofwisseling (water en koolzuur) snel uit de cel worden verwijderd en afgevoerd. Als dit perfect werkt, presteren de cellen geweldig.

De tweede voorwaarde is  “vuilnisophalen”!

maximale sportprestatie

maximale sportprestatie vergt maximale doorbloeding

Ons lichaam vervult deze taken goed bij dagelijkse belastingen, de normale bloedstroom is dan voldoende voor de aan- en afvoer van stoffen. Wedstrijd- en recreatiesport zijn uitzonderlijke situaties waarbij het maximale wordt gevraagd aan de doorbloeding en de aan – en afvoer van stoffen. Dit systeem kan soms tekortschieten. Iedereen herkent dit aan het gebrek aan lucht tijdens lange duurlopen of de kramp in kuiten die tijdens wedstrijden regelmatig optreedt. Beide laten de sporter zijn grenzen ervaren, grenzen die hij wil verleggen om beter te zijn dan de anderen. Bij maximale arbeid wordt een enorme hoeveelheid zuurstof verbruikt die uiteindelijk onvoldoende kan zijn, dan wordt op een andere wijze energie geproduceerd, zonder zuurstof. Deze manier is minder efficiënt en er ontstaat onder andere melkzuur.

Bij een maximale prestatie stapelen de metabole producten, afvalproducten van de stofwisseling, zich op. De transportcapaciteit is onvoldoende om de afvalstoffen snel genoeg af te voeren. Er moet dus meer worden gedaan om betere prestaties te verkrijgen. Tegenwoordig kunnen sporters met behulp van energiegeneeskunde hun stofwisseling ondersteunen. PERTH is één van de methoden die hiervoor bij uitstek geschikt is.

De effecten van een PERTH

De effecten van gepulste elektromagnetische velden (PEMF) op het levende organisme zijn uitgebreid onderzocht.

Onderzoeksresultaten

  •  De ademhaling wordt verdiept Er worden door de longen meer gassen per tijdseenheid opgenomen en uitgestoten. Er komt dus meer zuurstof in het bloed, waardoor de partiële zuurstofdruk (pO2)  kan stijgen.
  •  De bloedcirculatie wordt verbeterd De bloedstroom in de slagaders, haarvaten en aders wordt versneld. Meer bloed met meer zuurstof wordt direct naar de cellen gebracht en afvalstoffen worden beter afgevoerd met de bloedstroom.
  • Het celmetabolisme wordt geoptimaliseerd De cel kan opgeloste voedings- en afvalstoffen krachtiger door de celwanden pompen. Hierdoor neemt de in- en uitstroom van voedingsstoffen, zuurstof en stofwisselingsproducten toe. Dit resulteert in een aanzienlijke stimulatie van het celmetabolisme.
  • Klierfuncties worden gestimuleerd De hormoonproductie en de afgifte van hormonen in de bloedbaan worden gestimuleerd. s Avonds wordt de melatonineproductie gestimuleerd, wat leidt tot een betere slaap.
  • De psyche wordt gunstig beïnvloed Onder invloed van geoptimaliseerde PEMF worden nervositeit en stress merkbaar verminderd en wordt de psyche ondersteund, wat een bijzondere troef is voor elke atleet.
  • Het immuunsysteem wordt gestimuleerd  De T-lymfocyten, de leiders van de verdediging, en de macrofagen, ook wel ‘vreetcellen’ genoemd omdat ze vuilnis en indringers opeten en zo onschadelijk maken, worden gestimuleerd. Regelmatige PERTH helpt virale infecties tegen te gaan.
  • PERTH versnelt genezingsprocessen Ernstige verstuikingen van de gewrichten met hematomen en verrekkingen van de pezen of een botbreuk genezen aanzienlijk sneller en gewrichtsuitvloeiingen worden sneller geabsorbeerd. Dit geldt ook voor dieren en daarom gebruikt Schockemöhle al jaren PEMF voor zijn paarden (ARD Gesundheitsmagazin). Het is interessant om op te merken dat de kuitspieren van een been dat 7 weken in het gips ligt niet atrofiëren als PERTH dagelijks gebruikt wordt. De omgekeerde conclusie: PERTH helpt om spieren op te bouwen door eiwitsynthese!

De voordelen voor de sporter

PERTH mat

PERTH mat

Hoewel de getrainde atleet over een groot energiereservoir beschikt, heeft dit natuurlijk zijn grenzen. Een extra verhoging van de zuurstofverzadiging van het bloed en een snellere vermindering van verzuring door de PERTH helpen deze nauwe grenzen een klein beetje te verleggen.

Twee keer per dag 15 minuten liggen op de PERTH mat!

Daarom zou een sporter PERTH twee keer per dag 15 minuten moeten gebruiken om de bovengenoemde voordelen te plukken. Deze 30 minuten per dag zijn voor dit doel voldoende en kunnen hem de honderdsten naar de overwinning brengen. Een studie van een Duitse universiteit toont aan dat na regelmatig gebruik van PERTH gedurende 12 weken, de zuurtegraad en viscositeit, de vloeibaarheid van het bloed, worden teruggebracht tot de optimale norm en dat het mineralengehalte in het bloed toeneemt. Bovendien verbeterde de zuurstofverzadiging van het bloed.

Voor en na de wedstrijd PERTH

Sportinstructeur Andreas Förster, Duits kampioen kanoën, wereldkampioen 1998 en tweede wereldkampioen 1999 in schieten met groot kaliber pistool, houder van de II Dan in Shotokan Karate, zegt: “De PERTH voor de wedstrijd helpt om het lichaam op te warmen en versterkt de fysieke en mentale conditie door stressvermindering en het verhoogt prestaties met meer dan 30%. Als wedstrijdsporter die de PERTH al 3 jaar regelmatig gebruikt, heb ik dit keer op keer ervaren. Na het sporten vermindert PERTH de verzuring sneller. Daarom hebben we het gebruikt na vijfurige trainingen voor karatesporters. De belastingen van karate, gekenmerkt door uithoudingsvermogen en bliksemsnelle acties, werden door deze atleten aanzienlijk beter verdragen dan zonder PERTH.

De verkorte genezingstijd van hele kleine spier- en peesscheurtjes en de ondersteuning van herstel bij kneuzingen, verstuikingen en peesblessures helpen de sporters zo snel mogelijk weer fit te zijn.  Het is zinvol om de behandeling direct na de training te doen en te kiezen voor een langere behandeltijd dan 10 minuten op de laagste intensiteit. De PERTH voorkomt spierpijn bij minder getrainde sporters!

Bekende professionele atleten gebruiken PERTH

Omdat alles is zoals we hebben beschreven, gebruiken veel (destijds bekende Duitse red.)  professionele atleten zoals Alesi, Berger, Larini, Martina Hingis en Uschi Profanter evenals prof voetbalclubs de PERTH (Dr. med. C. Thuil).

De toepassing is eenvoudig

Met een kleine besturingseenheid wordt het behandelprogramma ingesteld. Een applicator (kussen of mat voor het hele lichaam) produceert het geoptimaliseerde pulserende magnetische veld voor het lichaam. Daar ontvouwt het de hierboven beschreven positieve effecten.

De PERTH helpt het lichaam van de sporter om net dat beetje meer te bereiken dat het niet zou kunnen halen zonder deze natuurlijke stimulatie met het magnetische veld. De apparaten zijn zo ontworpen dat ze veilig door iedereen gebruikt kunnen worden. De verschillende programma’s zoals energieopbouw, ontspanning, slaapbevordering of bloedsomloop kunnen door de sporter zelf worden gekozen en gebruikt.

IMPRINT Copyright door Dr. R.Werner auteur:

  • Dr. R. Werner, Instituut voor Energie Medische Systemen
  • Gediplomeerd sportleraar P. Rund, coach voor wedstrijdsporten;
  • Gediplomeerd sportleraar/sporttherapeut Th. Zweiniger, officieel Olympisch coach Barcelona 1992

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share