053 4750230 perth@pemf-perth.nl

PERTH en het effect op de bloedsomloop

door | jan 23, 2024 | Uncategorized | 1 reactie

PERTH heeft meerdere positieve effecten op de doorbloeding

Dr. med.R. Werner

Dr. med.R. Werner

Dit artikel is de vertaling van een nieuwsbrief die in 1998 door dr. Med. Werner is geschreven. Het geeft zijn persoonlijke visie weer. Het originele Duitstalige artikel is onderstaand te downloaden.

Wat is onze bloedsomloop?

Ons hart is een pomp die eigenlijk bestaat uit een linker en een rechter pomp die hartkamers worden genoemd. De linker hartkamer pompt zuurstofrijk bloed in de grote slagader. Van daaruit stroomt het bloed pulserend naar de slagaders en arteriolen (kleinere bloedvaten) tot het de kleine haarvaatjes (capillairen) bereikt. De haarvaten zijn met 0,0035 mm zo smal dat zelfs de rode en witte bloedcellen moeite hebben om zich er doorheen te persen, omdat ze ongeveer twee keer zo groot zijn als de diameter van de haarvaten.

Bloed uit alle haarvaten in ons lichaam verzamelt zich in de aderen tot het uiteindelijk via de vena cava, de grote holle ader, het rechterhart bereikt. Vanuit het rechterhart wordt het bloed via de longen teruggepompt naar het linkerhart. We noemen dit de bloedsomloop.

In de longen wordt de zuurstof uit de lucht door het bloed opgenomen via de kleinste bloedvaatjes, de longcapillairen, omgekeerd wordt kooldioxide losgelaten uit het bloed en uitgeademd.

PERTH verbetert de ademhaling en verhoogt de gasuitwisseling in de longen.

Zuurstof en voedingsstoffen gaan vanuit de haarvaten naar de cellen. Omgekeerd komen kooldioxide en afvalproducten, het “afval” van de celstofwisseling, in de bloedbaan terecht en worden afgevoerd.

PERTH verbetert de uitwisseling van voedingsstoffen en “afvalstoffen” tussen het bloed en de cellen

Het bloed heeft meer belangrijke taken. Het verdeelt warmte en vloeistoffen in het lichaam en vervoert afweercellen en immuunlichamen naar de plaatsen waar ze nodig zijn,

Alleen door het snel en overal in het lichaam verdelen van afweercellen kunnen indringers onschadelijk worden gemaakt en kunnen we overleven.

PERTH helpt beschadigd weefsel te herstellen

Het bloed kan wonden dichten door stollingsreacties. Vervolgens zorgt het ervoor dat de “reparatiecellen” in het bloed het beschadigde weefsel weer opbouwen. Deze reparatie kan perfect zijn waardoor het orgaan volledig herstelt. Maar de reparatiepoging kan ook niet perfect verlopen, dan ontstaat een litteken.

PERTH bevordert regeneratieprocessen

Om al zijn taken goed te kunnen vervullen, moet het bloed letterlijk overal zijn en dat kan alleen bij een ongehinderde doorstroming door het bloedvatenstelsel. Wij moeten er alles aan doen om onze bloedsomloop constant “op gang” te houden, want hart- en vaataandoeningen zijn doodsoorzaak nummer één in ons land.

Circulatiestoornissen

We kennen het allemaal – de file op de snelweg! Urenlang sta je stil en gebeurt er niets. Zo is het ook in ons lichaam. Zolang het bloed stroomt, is alles in orde. Maar er is maar één kleine verstoring nodig, een plaatselijke infectie of een kleine vasculaire verstopping die plaatselijke schade aan het omringende weefsel veroorzaakt, en wat doet onze bloedsomloop? Net als in het verkeer wordt de stroomsnelheid minder en minder en het bloed stopt te stromen.

Bloedvocht en witte bloedcellen verlaten de bloedbaan. Ze willen de gifstoffen die bij een infectie op de plaats van de aandoening ontstaan verdunnen om de schade beperken. Dit proces is zowel nuttig als nadelig. Isolatie door het stilleggen van de doorbloeding is goed zodat de oorzaak van de aandoening zich niet verder kan verspreiden in de omgeving. Tegelijkertijd stagneert het bloed echter steeds meer. Steeds meer cellen en orgaanonderdelen worden onvoldoende van zuurstof voorzien en cellen beginnen af te sterven in een steeds wijdere omgeving.

PERTH kan de doorbloeding ondersteunen

Een huidbeschadiging is meestal geen groot probleem. Maar als bijvoorbeeld onze hartspier wordt aangetast, wordt het gevaarlijk. De ineenstorting van de doorbloeding van het lichaam kan levensgevaarlijk zijn.

De door PERTH ontstane microtrillingen van de vaatwanden versnellen de bloedstroom in de kleinste bloedvaten. Door het verwijden van slagaders, inclusief kransslagaders en kleinere bloedvaten, als gevolg van het PERTH effect, kan het gebied rondom het beschadigde weefsel beter worden bevoorraad en de celdood worden verminderd.

PERTH vermindert het risico op trombose

Het stagnerende bloed stolt door PERTH niet zo gemakkelijk als anders omdat de bloedcellen als het ware worden ´opgeladen´ en door de energetische lading elkaar afstoten. Hierdoor wordt microtrombose in het ontstoken weefsel voorkomen.

Tegelijkertijd stimuleert PERTH de cellen die de schade moeten gaan herstellen. PERTH intensiveert de genezingsprocessen!

PERTH normaliseert de bloeddruk

Onder PERTH normaliseert de bloeddruk.  Bloeddrukreceptoren worden via een ingewikkeld systeem van zenuwen en feedback aangesproken en gestimuleerd tot een dusdanig “intacte” toestand dat ze weer normaal werken. Professor Bogdanow heeft 300 patiënten met hoge bloeddruk en 280 met doorbloedingsstoornissen van het hart behandeld. De resultaten waren zo goed dat hij aanbeveelt om PERTH te gebruiken in plaats van een behandeling met medicijnen.

PERTH; een hulp bij “etalagebenen”

Doorbloedingsstoornissen van de benen van personen die behandeld werden met PERTH, vertoonden een grotere genezingsneiging dan diegene die zonder elektromagnetisch veld behandeld werden, volgens wetenschappers van verschillende Amerikaanse universitaire ziekenhuizen. Dit komt overeen met de ervaring van het EMS. Wij konden op basis van 24 gevallen documenteren dat PERTH een genezend effect had op de “etalagebenen”.

PERTH helpt bij beroertes

PERTH is zinvol bij onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen door een bloedvatverstopping of een bloeding. Deze doorbloedingsstoornis wordt beroerte genoemd. PERTH kan het beste in een vroeg stadium worden gestart, omdat het beschadigde hersenweefsel dan sneller kan regenereren.

PERTH bij trombose

PERTH wordt gebruikt om aandoeningen van de beenaderen te behandelen. Dit wordt gemeld door  artsen die ervaring hebben met de behandeling van dergelijke ziekten met PERTH. Bij 742 behandelde patiënten met veneuze doorbloedingsstoornissen van de benen en zweren (ulcus cruris), reageerde PERTH goed bij 93% van de patiënten. Slechts in 0,4% (!) van de gevallen was er helemaal geen verbetering.

De goede genezingstendens in het geval van trombose kan ik uit eigen ervaring bevestigen. Vooral in het geval van flebitis, aderontsteking, is succes van de behandeling snel zichtbaar, vaak al binnen enkele dagen.

Als je PERTH niet gebruikt, breng je jezelf schade toe

PERTH bevordert de doorbloeding tot diep in het lichaam en bereikt zo alle weefsels. Zo kan het bloed alle cellen optimaal voeden, de afweer van het lichaam mobiliseren en het zelfherstel ondersteunen. Het lichaam wordt weerbaarder omdat het optimaal wordt geholpen om zichzelf te helpen.

Als PERTH een ondersteunend effect heeft bij de genezing van aandoeningen dan is het logisch dat PERTH thuisbehandelingen helpen ziektes te voorkomen!

Blijf gezond!

Auteur: Dr. R. Werner, EMS Berlijn 030/9823824, Copyright R. Werner

Literatuur:

  • Plattner/Werner, ENERGIE Bron van leven en maatstaf voor gezondheid, Faxbestelling: 030/9823824
  • Stemme, O., Physiologie der Magnetfeldbehandlung,
  • Dr. O. Stemme Verlag, München, Warnke, U.,
  • Der Mensch und die 3. Kraft, PAV&C, Saarbrücken, Werner, R., in Taubert, K.,
  • Der Schmerzpatient in der Praxis, Spitta Verlag, Balingen, Vol. 2, 3/36, pp. 1 – 30,

1 Reactie

  1. Wob Adolfsen

    supergoed, deze nieuwsbrieven. Hoe meer je over het Perth systeem leest, hoe meer inzicht krijg je in de werking en instellingen van het systeem

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share