053 4750230 perth@pemf-perth.nl

PERTH is een ideale ondersteuning voor chauffeurs

door | jan 10, 2024 | Uncategorized | 0 Reacties

De werkingsmechanismen van PERTH en de voordelen voor chauffeurs

Een vertaling van een artikel dat dr. med.  R. Werner in 1997 heeft geschreven en nog steeds actueel is.

Alleen wie regelmatig en voldoende beweegt, blijft gezond!

Ons lichaam is bedoeld om te functioneren als jager-verzamelaar. Het is door de evolutie zo gebouwd dat het 6 tot 12 uur of ongeveer 20 kilometer per dag moet lopen. Tijdens het bewegen worden elektrische en elektromagnetische krachtvelden, de zogenaamde actiepotentialen, opgewekt in de zenuw- en spiervezels. Deze actiepotentialen zijn uiterst belangrijk, ze zijn zelfs van levensbelang. Na elke beweging zetten ze elektrisch een onmiddellijke regeneratie in onze cellen in gang.

Deze actiepotentialen stimuleren niet alleen regeneratie van de spieren, ze initiëren ook direct de genezing van micro beschadigingen, hele kleine beschadigingen , precies het soort laesies dat we bijvoorbeeld voelen als we “spierpijn” hebben.

Na langdurige en zware inspanning vertonen onze spieren dezelfde slijtageverschijnselen als de motor, versnellingsbak en banden na lange autoritten.

Terwijl we de auto vaker naar de garage moeten brengen voor reparatie en onderhoud, slaagt ons lichaam er wonderbaarlijk genoeg in om zichzelf onmiddellijk te herstellen na elke belasting die slijtage veroorzaakt.

Gebrek aan beweging betekent gebrek aan energie

Gebrek aan beweging betekent afnemende energie, onvoldoende regeneratie en slechte genezing. Het betekent een degeneratie van de cellen en hun functies en dus van het hele organisme.

Dit is duidelijk herkenbaar in het voorbeeld van een gebroken been dat wekenlang in het gips heeft gezeten. Zodra het gips is verwijderd, is de degeneratie en het gebrek aan energie duidelijk te zien en te voelen. Omgekeerd weten we heel goed dat spiermassa wordt opgebouwd door beweging.

Veel beweging – veel actiepotentialen – veel energieopbouw – veel regeneratie – dat is de korte formule.

Medische technologie heeft alternatieve hulpmiddelen gecreëerd

Vooral oude en zieke mensen die niet in staat zijn om te bewegen en ook mensen die vanwege hun werk niet regelmatig kunnen bewegen, zijn daarom in het nadeel. Hieronder vallen ook beroepschauffeurs en andere mensen die veel autorijden.

PERTH werd aanvankelijk ontwikkeld als ondersteunende methode voor de behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Er is echter aangetoond dat regelmatig preventief gebruik helpt om het risico op deze aandoeningen sterk te verminderen.

Pulserende elektromagnetische velden bereiken het hele lichaam

PERTH is een van de oudste natuurlijke geneeswijzen. Het is de afgelopen 40 jaar door internationale onderzoeksgroepen bestudeerd en geoptimaliseerd. De onderzoekers zijn erin geslaagd om de natuurlijke elektromagnetische actiepotentialen van het lichaam zelf te registreren. Met behulp van moderne technologie worden deze potentialen nu terug “gevoerd” in het lichaam en imiteren ze de lichaamseigen krachtvelden. Dit leidt vervolgens tot de opbouw van energie in cellen, weefsels en organen die functionele tekorten hebben, omdat het niet uitmaakt of de potentialen door het lichaam zelf gemaakt zijn of door een PERTH systeem. Alleen de sterkte en de trillingsfrequentie zijn belangrijk.

Intussen weten we dat ook de pulsvorm en de wijze waarop een groot aantal frequenties als een elektromagnetische melodie wordt afgespeeld  essentieel is voor het optimale rendement. Zoals dr. Werner zei: ‘met drie frequenties kun je geen symfonie schrijven´. Vroeger werd gewerkt met enkele frequenties, maar veel lichaamsprocessen worden aangestuurd door een groot aantal verschillende  frequenties, bovendien werken meerdere processen in het lichaam samen, ieder met eigen frequenties. Bijvoorbeeld doorbloeding en weefselherstel zijn al twee processen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In het ideale geval worden alle processen die in het lichaam samenwerken aangesproken door de ‘elektromagnetische melodie’. 

De cellen kunnen niet herkennen of de potentialen van buitenaf komen of dat ze “zelfgemaakt” zijn. De bloedsomloop en ademhaling worden door toegevoegde elektromagnetische velden op dezelfde manier gestimuleerd als tijdens het sporten, ook al is de behandelde persoon in rust.

Bijzonder indrukwekkend is het voorbeeld van een patiënt die geen spieratrofie had in zijn kuit na 7 weken in het gips, gewoon omdat hij de PERTH drie keer per dag gebruikte gedurende de hele tijd dat het been geïmmobiliseerd was.

Koolmonoxide in het wegverkeer belemmert de zuurstoftoevoer

De rode bloedcellen nemen zuurstof op in de longen en transporteren het via de bloedbaan naar de cellen. De stof die de zuurstof bindt is hemoglobine. Hemoglobine en zuurstof vormen een elektromagnetische verbinding. Dr. Linus Pauling ontving de eerste van zijn twee Nobelprijzen voor deze spectaculaire ontdekking.

Maar wat gebeurt er als er te veel koolmonoxide (CO) in de lucht zit die we inademen? Dit is altijd het geval in druk stadsverkeer en wanneer je in de file op de snelweg rijdt. Metingen hebben aangetoond dat de zuurstofconcentratie in de weefsels van de bestuurder tot 4% daalt tijdens lange autoritten.

Hemoglobine en koolmonoxide binden zich veel sterker aan elkaar dan hemoglobine en zuurstof. Als we koolmonoxide inademen, wordt een deel van het hemoglobine geblokkeerd en kan het geen zuurstof meer transporteren. De persoon heeft nu een zuurstoftekort en voelt de CO-vergiftiging aanvankelijk als hoofdpijn.

Een PERTH behandeling na een lange autorit in combinatie met frisse lucht helpt snel!

Stress verhoogt het zuurstoftekort

“Stop and go” door de stad is pure stress! Dan komt een hormoon, adrenaline, steeds meer vrij in de bloedbaan. Adrenaline vernauwt onze bloedvaten. Deze vernauwing verhindert ook dat bloed en zuurstof daar komen waar ze nodig zijn. PERTH, zoals hierboven vermeld, verbetert de bloedcirculatie en heeft dus een gunstig effect op de gezondheid van onze gestreste bestuurders.

Het vrijkomen van adrenaline is eigenlijk een fantastisch natuurlijk mechanisme. Het hormoon gaf onze voorouders, de jagers, extra prestaties bij het jagen en vluchten, omdat het de spieren bevoordeelt ten koste van het spijsverteringsstelsel. Adrenaline wordt vervolgens op natuurlijke wijze afgebroken door intensieve inspanning. Wegvervoer heeft veel psychologische kenmerken van een jacht. Dit is een van de redenen waarom we zo graag autorijden. Er komt veel adrenaline vrij tijdens een autorit en je krijgt de “kick”. Maar omdat er geen lichaamsbeweging is, wordt het maar heel langzaam afgebroken. Bovendien leidt dit tot een slechte toevoer naar onze interne organen.

Daarom hebben chauffeurs vaak last van aandoeningen aan de spijsverterings- en uitscheidingsorganen. Omdat adrenaline veel bloedvaten vernauwt, ontwikkelen bestuurders vaak een hoge bloeddruk.

Omdat PERTH de elektromagnetische potentiëlen van intensieve beweging nabootst, wordt adrenaline sneller afgebroken. Het is dus mogelijk om beroepsziekten bij chauffeurs te helpen  voorkomen. Toch moeten beroepschauffeurs zoveel mogelijk frisse lucht binnenkrijgen.

De PERTH toepassing is eenvoudig

Voor direct gebruik in de auto kan het ‘aansteker’ contact worden gebruikt als stroombron. Er is een kleine besturingseenheid en een kussenapplikator nodig om jezelf tijdens een pauze op de parkeerplaats te overspoelen met het elektromagnetische veld. De therapie kan ook tijdens het rijden worden gedaan. Net zoals je thuis op de bank het kussen in je rug kunt doen, zo kan het ook in de autostoel.

De gebruiker voelt weinig of niets, hoewel er krachtvelden en energiepotentialen naar het lichaam worden overgebracht. We voelen tenslotte alleen onze eigen krachtvelden als we onze ellenboog bijvoorbeeld ongelukkig stoten aan het ‘telefoonbotje’.

De gebruiker voelt tijdens of na de PERTH behandeling vaak een lichte opwarming. Een tijdje later wordt vaak gemerkt dat men zich frisser, alerter en efficiënter voelt.

Doe iets voor je gezondheid, een ander doet het niet. “Gezondheid is misschien niet alles, maar zonder gezondheid is alles niets”

was het stellige advies van Schopenhauer.

Auteurs: 

  1. Josef Plattner, Privatdozent für Pulsierende Energie-Resonanz-THerapie-PERTH, 33 River Way, 6152 Perth, West-Australië;
  2. Dr. med. R. Werner, EMS Berlijn, Tel.: 030/9823824, Copyright R. Werner

Literatuur:

  1. Plattner/Werner, ENERGIE – bron van leven en maatstaf voor gezondheid, Fax: 030/9823824
  2. Stemme, O., Fysiologie van behandeling met magnetische velden, Dr. O. Stemme Verlag, München, ISBN 3-9803094-0-1

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share